Home Even voorstellen
Even voorstellen
Filosofie
Portfolio
Contact
       
 

Peter DamenHallo, ik ben Peter Damen, de fotograaf achter ‘Red Eye Photography’ en ben al van jongs af aan met fotografie bezig. Dat begon al toen ik als 6 jarig jochie van mijn vader, die zich ook veel met fotografie bezig hield, mijn eerste camera kreeg, een Agfa Clack met grote negatieven van 6 x 9 cm op rolfilm. Hoewel ik dus al lang met fotografie bezig ben en o.a. de basisopleiding van de Fotovakschool met goed gevolg heb afgelegd ben ik mij pas de laatste jaren professioneel gaan bezig houden met fotografie. Voor wie daarin geïnteresseerd is: ik kom oorspronkelijk uit de wetenschap en ben van origine medisch bioloog en gepromoveerd in de embryologie. Mijn passie voor fotografie en grote interesse in eigenlijk alles wat zich om mij heen afspeelt, hebben mij enkele jaren geleden echter doen besluiten me professioneel met fotografie te gaan bezig houden.

Als allround fotograaf ben ik vertrouwd met het fotograferen van allerlei onderwerpen, zowel in een studio-setting als op locatie, zoals u in mijn portfolio kunt zien. Als ik echter moet aangeven waar mijn passie in de fotografie ligt moet ik toch toegeven dat die ligt bij het vastleggen van mensen, en dan met name de emoties die zij uitstralen. Dit doe ik o.a. graag door het vastleggen van beweging op een creatieve manier. Juist deze beweging op een creatieve manier vastleggen geeft in mijn ogen een meerwaarde en spanning die mijn foto’s boven het maaiveld doen uitkomen. Ik wil u dan ook graag uitnodigen om deze foto’s, waar beweging op een creatieve manier is vastgelegd, in mijn portfolio te bekijken.

Tenslotte, ik heb van veel mensen de vraag gekregen waar de naam ‘Red Eye Photography’ toch vandaan komt. De naam ‘Red Eye Photography’ refereert enerzijds naar het bekende (maar ongewenste) rodeogeneffect, waar ik me uiteraard als professioneel fotograaf verre van hou, en is anderzijds een kwinkslag naar het feit dat ik regelmatig tot in de nachtelijke uurtjes doorwerk (waarvan je rode ogen krijgt). Maar bovenal is het in mijn ogen gewoon een aansprekende, catchy naam.
 
 
Sitemap © Red Eye Photography 2009 Algemene voorwaarden